معرفی 0 تا 100 ژانرهای رمان| چطور در هر ژانری بنویسیم؟

این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن IMPROVE.jpg است

بعضی روزها که در حال خواندن کتاب محبوبمان هستیم برای چند لحظه از خواندن دست کشیده و از خودمان می‌پرسیم که چطور یک نفر توانسته این چنین شاهکاری را خلق کند و من نتوانم؟ اما پس از زمانی بسیار کوتاه این رویای محقق شدنی از ذهنمان پاک شده و آن را فراموش می‌کنیم بی آنکه حتی ذره‌ای رسیدن به آن تلاش کنیم.

آیا دوست دارید بدانید که ژانر چیست و  رمان محبوبتان متعلق به کدام یک از ژانری های مشهور است و شما شما به چه ژانری علاقه مند بوده و دوست دارید در این زمینه بخوانید و بنویسید؟ آیا مایلید که بعد از دانستن همه این موارد، نکات لازم برای نوشتن هر ژانر را بیاموزید و برای نویسنده شدن در ژانر مورد علاقه‌تان اقدام کنید؟

پس این مقاله از سایت غرقاب را از دست ندهید.

در ادامه مقاله ما به معرفی کامل ژانر، 10 تا از معروفترین ژانرهای رمان به همراهی کتاب مشهور آن ژانر پرداخته و سپس نکات لازم برای نویسنده شدن در هر ژانر را ذکر خواهیم کرد تا بتوانید به دور از چالش‌های رایج، خیلی آسان نوشتن را شروع کنید. پس با ما همراه باشید!

ژانر

ژانر به ساده‌ترین زبان چهارچوبیست که کتاب یا نوشته با توجه به آن نگاشته می‌شوند. هر ژانر قوانین و ویژگی‌های مخصوصی دارد که در بیشتر آثار آن ژانر قابل مشاهده است. همچنین بر اساس همین قوانین است که نویسندگان دست به نگارش آثار خود در یک ژانر می‌زنند. اگر قصد نوشتن دارید و هنوز نمی‌دانید که انتخاب شما چه چهارچوب و ژانریست و یا برای شروع کردن سردرگم هستید اصلا نگران نباشید. در ادامه با ما همراه شوید تا سوالات شما را پاسخ داده  و مسیر نوشتن را برایتان هموار کنیم.

ادبیات داستانی

رمان‌ های تاریخی

رمان های تاریخی یکی از ژانر های رمان هستند که در میان دیگر ژانر های ادبی اهمیت بالایی دارند. داستان این کتاب‌ها در بافت تاریخی خاصی روایت می‌شود که  همین سبب محبوبیت این ژانر در میان مردم خصوصا علاقه‌مندان به تاریخ شده است. خواننده می‌تواند با خواندن این رمان با یک تیر دو نشان زده و علاوه بر لذت بردن از مطالعه یک کتاب داستانی  درباره یک دوره تاریخی، اطلاعات مفیدی از شرایط آن زمان کسب کند.

شخصیت ها در این ژانر می تواند بر اساس واقعیت بوده یا کاملا خیالی باشند. این موضوع وابسته به سلیقه، نیاز مخاطب و نویسنده می‌باشد.

اگر به تاریخ، داستان های تاریخی، سفر در زمان و تجربه دوباره گذشته علاقه مند هستید یا دوست دارید که خود را در زمان و مکانی دیگر، دور از هیاهوی زندگی مدرن پیدا کنید، این ژانر برای شما ساخته شده است!

 

نکات برای نوشتن در این ژانر

برای نوشتن در این ژانر شما باید برخی ویژگی‌ها و قابلیت‌ها را در وجود خود تقویت کنید. شما باید زمان زیادی را به انجام تحقیقات گسترده درباره بافت آن دوره تاریخی اختصاص دهید و سپس وارد مرحله نوشتن شوید. پس داشتن حوصله و صبور بودن لازمه پا گذاشتن در این مسیر جذاب و پرپیچ و خم است.

رمان‌های تاریخی اصولا قابلیت تلفیق با دیگر ژانرها را  مانند عاشقانه، فانتزی؛ معمایی و… دارند. شما می‌توانید علاوه بر داستان اصلی رمان، داستان های فرعی با ژانرهای مختلف را به اثر اضافه کنید اما باید مراقب باشید که این داستان ها و ژانرها مخاطب را از فضای اثر دور نکنند و به اصلاح، غذای شما شور نشود!

در شخصیت پردازی نیز باید به این نکته دقت کرد که شخصیت باید بر اساس بافت تاریخی آن زمان صحبت کرده و رفتار کند. از گنجاندن باورهای مدرن به شخصیتی که در هزاران سال پیش زندگی می‌کند به شدت بپرهیزید و سعی کنید با مطالعه و تحقیق بسیار درباره عقاید و افکار مردم آن دوره، شخصیتی باورپذیر و  درست خلق کنید.

کلیدر از محمود دولت آبادی

بربادرفته از مارگارت میچل

فانتزی

این ژانر در دنیایی خیالی، مانند دنیای موازی، با عناصری ماورائی و جادویی ساخته شده و روایت می‌شود. اصولا داستان های این ژانر برا ساس قصه های اساطیری و حکایت های محلی(فولکلور) نوشته می‌شوند و از این لحاظ سهم مهم و قابل توجهی در حفظ میراث‌های قومی سرزمین‌های مختلف دارند.

امروزه ژانر فانتزی یکی از محبوب‌ترین ژانرهای دنیاست  و مخاطبان زیادی را مجذوب خود کرده است. به‌خاطر فضا سازی جذابی که در ژانر فانتزی صورت می‌گیرد، این ژانر قابلیت های بصری زیادی ارائه کرده و توجه فیلمسازان بزرگی را، برای ساخت فیلم‌هایی اقتباس شده از این آثار، به خود جلب کرده است.

اگر دوست دارید در جهان اساطیر غرق شوید، از فضای زندگی خود کمی فاصله گرفته و هیجانی از جنس  تجربیات جدید را لمس کنید، این ژانر برای شماست.

نکات برای نوشتن در این ژانر

در ساخت و پرداخت این ژانر باید متوجه میزان خیالی بودن داستان خود باشید. اینکه یک داستان خیالی باشد به این معنی نیست که از هیچ قانونی پیروی نکند بلکه به‌جای پیروی از قوانین عادی، جهان داستان چهارچوب های مختص خود را دارد. بنابراین برای نوشتن در این ژانر باید توجه داشته باشید که پیش از شروع، دنیای خیالی درون ذهنتان را ترسیم کرده و جزئیات و قوانین مخصوص آن را به شکلی واضح مشخص کنید. گاهی ممکن است این قوانین بسیار دور از ذهن و عجیب باشند اما توجه کنید که باید به صورت منطقی در دل داستان جای بگیرند.

در شخصیت پردازی این ژانر  توجه کنید که قهرمان باید قدرت‌ها و جادوی های ویژه و منحصر به فردی داشته باشد و اصولا چیزی که او را بدل به قهرمان می‌کند همین ویژگیهای منحصربه‌فرد بیرونی و درونیست. از عادی‌سازی قهرمان در این ژانر تا جای ممکن خودداری کنید!

برای نوشتن در این ژانر توجه کنید که از دنیای واقعی فاصله بگیرید، ذهنتان را آزاد کرده و راه را برای جاری شدن خلاقیت باز بگذارید اما در نهایت یک چهارچوب منطقی و اصولی برای داستان‌تان در نظر بگیرید و داستان را، بر پایه و اصولی سفت و مستحکم بنا کنید!

ارباب حلقه‌ها از جی.آر.آر تالکین

علمی-تخیلی

در این رمان‌ها مانند داستان های فانتزی فضای خیالی و ذهنی تصویر می‌شود. اما چیزی که این ژانر را متفاوت می‌کند وجود محیطی علمی و منطقی در داستان است که می‌تواند به صورت اشاره به اکتشافی علمی بوده مانند  تلاش برای حل مساله روابط انسان و هوش مصنوعی، و یا داستان می‌تواند به صورت کلی در فضایی علمی روایت شود، به طور مثال انسانی که میان خیل عظیمی از ربات های مبارز، محاصره شده است.

ژانر علمی تخیلی معمولا آینده‌ای نزدیک را روایت می‌کند که در آن انسان به اکتشافات علمی جدیدی دست یافته و نشان می‌دهد که این نتایج چه تاثیر شگرفی بر جهان اطراف ما گذاشته‌اند.

از موضوعاتی که در این ژانر به آن‌ها پرداخته می‌شود می‌توان به هوش مصنوعی، سفر در زمان، موجودات فضایی و… اشاره کرد.

اگر به دنبال تجربه جهانی جدید و مواجه شدن با فضایی علمی و مبتکرانه هستید، یا دوست دارید درمورد آینده و پیشرفت‌های احتمالی انسان، اطلاعات کسب کنید، این ژانر برای شما ساخته شده است.

نکات برای نوشتن در این ژانر

در این داستان نیز تحقیق کردن پیش از نوشتن اهمیت بسیار بالایی دارد. درست است که بخشی از اثر به صورت خیالی روایت می‌شود اما باید توجه کرد که نکات علمیی که در داستان ذکر شده و به قوت گرفتن چهارچوب آن کمک می‌کنند، باید بر اساس واقعیت باشند تا اثری قابل درک و بدون ابهام داشته باشیم. طوری که مخاطب قوانین جهان ساخته شده ما را خیلی زود پذیرفته و با داستان ارتباط برقرار کند. بنابراین صبر و حوصله پیشه کرده و قبل از آنکه شروع به نوشتن کنید، به طور  جامع و کاملی در مورد ایده‌تان، تحقیق کنید.

1984 از جرج اورول

معمایی

در این ژانر قهرمانی وجود دارد که با کمک هوش خود و سرنخ‌هایی که در اختیار دارد به حل معما های پیچیده می‌پردازد. این داستان‌ها می‌توانند بر اساس واقعیت بوده یا برخی اوقات خیالی باشند. در این ژانر مخاطب به همراه قهرمان داستان به خوبی درگیر حل معماها می شود، بنابراین با نوشتن داستانی جذاب در این ژانر، خیلی زود می‌توانید مخاطبان زیادی را مجذوب اثر خود کنید.

اگر به دنبال بالا بردن فعالیت ذهنی خود و انجام چالش های معمایی و جذاب هستید، این ژانر را از دست ندهید.

 

نکات برای نوشتن در این ژانر

در این ژانر باید دقت کنید که طراحی معماها اصولا از آخر به اول صورت می‌گیرد، توجه کنید که تا جای ممکن به مخاطب اطلاعات و سرنخ های کافی بدهید تا از ادامه دادن رمان دلزده نشود از طرفی دیگر نیز این اطلاعات نباید زیاد از حد شود. سرنخ‌ها را در طول داستان جای داده و با حفظ تعلیق پیچیدگی های لازم را روی اثرتان پیاده کنید. در مجموع به زبانی ساده شما باید مخاطبتان را مجذوب داستان کرده و او را غافلگیر کنید. در طراحی شخصیت این ژانر دقت کنید که قهرمان شما باید پتانسیل حل معماها را داشته باشد؛ داشتن هوش، ذکاوت، جزئی نگر بودن و تیزبینی از ویژگی‌های بارز قهرمانان رمان هلی معمایی می‌باشد.

نفرین زمین از جلال آل احمد

ربکا از دافنه دوموریه

– ترسناک(وحشت)

این ژانر با هدف ایجاد ترس و دلهره در مخاطب  نوشته می‌شود و با تکرار عناصری چون امور ماورائی، خون، ارواح، قاتلان، خشونت و… سعی در شکل‌گیری این هراس دارد. از آن جایی که جلوه‌های بصری تاثیر زیادی در القای ترس و وحشت دارند، اقتباس‌های سینمایی جذاب و موفقی از این ژانر صورت گرفته است. مانند فیلم درخشش از استنلی کوبریک

اگر به دنبال تجربه‌ای هیجان انگیز هستید که در آن با خواندن کلمات ضربان قلبتان بالا رفته و دلهره و ترس را تجربه کنید، هرگز این ژانر دوست‌داشتنی را از دست ندهید!

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

سعی کنید به‌جای استفاده از ترس ناگهانی روی القا حس تعلیق و وحشت تدریجی تمرکز کنید و مخاطب را تا انتهای داستان با اثرتان همراه کنید. داستان در این ژانر اهمیت کمتری دارد اما اگر تلاش کنید در کنار عناصر دلهرهآور داستان جذابی نیز داشته باشید، سود زیادی کرده و مخاطبان بسیاری را مجذوب خود  می‌کنید. در مجموع سعی کنید که در استفاده از عناصر وحشت‌آور زیاده‌روی نکرده تا این موقعیت‌ها برای مخاطبتان تکراری و کسل‌کننده نشود.

ترس و لرز از غلامحسین ساعدی

درخشش از استفن کینگ

رمان‌های عاشقانه

در این ژانر روابط عاشقانه و عاطفی مرکز توجه نویسندگان هستند، داستانی عاشقانه روایت شده و ابعاد مختلف یک رابطه عاطفی به خوبی شکافته و بررسی می‌شود. این ژانر می‌تواند محور اصلی داستان شما باشد یا به عنوان ژانر کمکی در کنار دیگر ژانرهایی چون علمی تخیلی، فانتزی، تاریخی و… به کار رود.

رماند های عاشقانه یکی از محبوب‌ترین ژانرها در دسته ادبیات داستانی هستند و شاید علت آن را بتوان احساس خلاء انسان‌ها در در نبود احساس زیبای عشق در زندگی‌اش دانست. چیزی که به روزهای او رنگ بخشیده و زیستنش را از شر روزمرگی خلاص می‌کند. چه چیزی بهتر از کتابی با این موضوع می‌تواند این جای خالی را در زندگی آدم پر کرده و او را به پیدا کردن عشقی حقیقی امیدوار کند؟

پس اگر شما هم به دنبال کشف پیچیدگی‌ها و زیبایی های عشق هستید و دوست دارید تا در دنیایی پر احساس غرق شوید این ژانر دوست داشتنی را هرگز از دست ندهید.

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

مهم‌ترین نکته در نوشتن داستان های عاشقانه درک کامل موقعیت و شخصیت های آن داستان است. از آن جایی که پایه این سبک بر احساسات سوار است شما باید شخصیتی خلق کنید که با او احساس نزدیکی کرده، وی را کاملا درک کرده و بر اساس این درک و شناخت به خلق موقعیت های عاطفی مختلفی در داستانتان دست بزنید. در واقع به تصویر کشیدن احساسات کار بسیار دشواریست و احتمال اینکه این ژانر به کلیشه نزدیک شود بسیار زیاد می‌باشد. بنابراین پیش از شروع داستان تصویری کامل از موقعیت عاشقانه و ویژگی‌های شخصیت خود ترسیم کنید و سپس شروع به نوشتن داستان جذاب خود کنید.

شنیدن خاطرات عاشقانه انسان‌ها و توجه به حالات روحی آن‌ها در زمان روایت این خاطرات می‌تواند کمک زیادی به خلق یک داستان جذاب کند.

چشم‌هایش از بزرگ علوی

غرور و تعصب از جین آستن

ادبیات نوجوان

این ژانر به بررسی شرایط و وضعیت عاطفی، اجتماعی، اقتصادی، روانی و… نوجوانان تمرکز کرده و تلاش می‌کند تا دغدغه‌های ذهنی آن‌ها را به خوبی تصویر کند تا هم نوجوانان از خواندن آن‌ها لذت برده و احساسی از درک‌شدگی و سبکی کنند هم دیگر افراد جامعه با معضلاتی که سر راه این قشر قرار دارد آشنا شده، با آن‌ها همدلی کرده و اگر می‌توانند برای حل این مشکلات تلاش کنند.

اگر خودتان نوجوان هستید و دوست دارید با افق دید بازتری شرایط زندگی‌تان را بررسی کنید یا در نزدیک خود نوجوانی داشته و به دنبال درک معضلات زندگی اجتماعی و شخصی او هستید تا بهتر با وی همدلی کنید. این ژانر برای شما ساخته شده است!

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

پیش از شروع، تحقیق کردن و صحبت کردن با افراد نوجوان لازم و ضروری است. بهتر است دغدغه‌های نوجوانان را از دیدگاه خودشان بررسی کنید و از دور به عنوان یک سوم شخص به قضیه نگاه نکنید. افکار و شرایط آن‌ها را درک کنید و با آن‌ها همذات پنداری کنید. پس از این شناخت عمیق است که می‌توانید شخصیت‌هایی باورپذیر و ملموس و داستانی دوست‌داشتنی و جذاب خلق کنید. داستانی که حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد، از کلیشه‌ها دوری کرده و مخاطبان زیادی را مجذوب خود کند.

رویای نیمه شب از مظفر سالاری

هری پاتر و سنگ جادو از جی. کی . رولینگ

– رئالیسم جادویی

این ژانر تلفیقی از عناصر جادویی و ماورائی بوده که در بستری واقعی و طبیعی روایت می‌شود. اصولا با استفاده از رئالیسم جادویی نویسندگان به بررسی  و نقد وقایع اجتماعی و سیاسی عصر خود می‌پردازند و از آن‌جایی که این داستان به طور صریح و مشخص یک‌واقعه را تعریف نکرده و آن را تغییر می‌دهد، از خطر سانسور کردن در امان است!

تفاوت رئالیسم جادویی با ژانرهای فانتزی و تخیلی در واقعی بودن داستان اصلی آن می‌باشد. در رئالیسم جادویی همه‌چیز مانند دنیای واقعیست مگر اتفاقات فرعی و کوچکی که جادویی هستند. مثلا در این ژانر بارش باران ماهی در روزی زمستانی چیز عجیبی به نظر نمی‌رسد.

گارسیا مارکز نویسنده کلمبیایی را پدر رئالیسم جادویی می‌دانند.

اگر به دنبال خواندن مفاهیم عمیق، جذاب و متفاوت هستید که هم به جهان واقعی مرتبط باشد و هم کمی شما را از این دنیا دور کند این ژانر را از دست ندهید!

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

قبل از شروع نوشتن هدف خود را مشخص کنید، می‌خواهید چه چیزی بگویید؟ این نکته بسیار مهمی در ژانر رئالیسم جادوییست. اینکه حرف شما دغدغه و مسئله اصلی یک جامعه باشد به جذاب‌تر شدن داستان شما از دید مخاطب کمک زیادی می‌کند.

برای خلق جهان داستان و شخصیت‌ها مراقب باشید که زیاده روی نکنید و از یک سمت بوم نیفتید! منطقی بودن داستان و عناصر ماورائی کارتان به اندازه باشد. عناصر خیالیی که اضافه می‌کنید باید تا حدودی منطقی و باور پذیر باشد، از طرف دیگر هم نباید از افزودن امور جادویی بترسید، سعی کنید  در میانه قدم بردارید و هر عنصر را اگر ضروری و لازم است به اثر خود بیافزایید. در نهایت هم فراموش نکنید شما خالق اثر هستید و دستتان برای هر تغییری باز است!

همنوایی شبانه ارکستر چوب‌ها از رضا قاسمی

صد سال تنهایی گابریل گارسیا مارکز

– کمدی

هدف اصلی این ژانر در ابتدا خنداندن  مخاطبان بود اما بعد از مدتی  برخی نویسندگان تصمیم گرفتند که در زیر سایه این خنده نقد های مختلفی به شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… وارد کنند که البته بیشتر این نقدها ذیل ژانر کمدی سیاه صورت می‌گیرد که در ادامه به صورت کاملی معرفی آن می‌پردازیم.

گاهی دوست داریم از دنیای بیرون فاصله گرفته و ذهنمان را از تمام غم و غصه‌ها رها کرده و خود را آسوده کنیم، در این زمان است که می‌توانیم به سراغ کتابی کمدی رفته و با خواندن یک داستان طنز و خنده‌آور، غم‌ها و مشکلاتمان را فراموش کرده و زنده بودن را به معنای واقعی کلمه تجربه کنیم.

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

قبل از هر چیزی شما باید مهارت طنز نویسی را در خود افزایش دهید. کمدی زمانی شکل می‌گیرد که اتفاقی دور از انتظار ما رخ دهد. باید سعی کنید ذهنتان را آزاد کرده و از قوه تخیل خود کمال استفاده را بکنید. موقعیتی در نظر بگیرید و بعد تمام اتفاقات غیرقابل‌پیشبینی را که بعد از احتمال رخ دادنشان وجود دارد، در ذهنتان آورده و یادداشت کنید. خواندن کتاب‌های طنز، دور شدن از کلیشه‌ها و استفاده از موقعیت‌های ناگهانی در اثرتان می‌تواند به بهتر شدن نوشته‌تان کمک کند.

مخاطب هدف خود را مشخص کنید و بعد شروع به نوشتن کنید. جنس شوخی‌هایی که یک کودک متوجه آن می‌شود با طنزی که بزرگسالان را به خنده می‌اندازد بسیار متفاوت است.

دایی جان ناپلئون از ایرج پزشکزاد

پایان خوش از وودی آلن

– کمدی سیاه

در این ژانر به امور جدی و گاها تراژیک با دیدی طنزآمیز و پر اغراق پرداخته می‌شود.تلفیق شوخی‌ها با فضای واقعی سبب جذاب‌تر شدن و تاثیرگذاری بیشتر اثر می‌شود.

 کمدی سیاه به دنبال نقد امور اجتماعی، سیاسی و… در راستای بهبود وضعیت جامعه می‌باشد و در آن جنبه ‌های تاریک و دردناک زندگی انسان‌ها به شکلی طنزآمیز و خنده‌دار روایت می‌شود. تلفیق تلخی موضوعات روایت شده با شیرینی خنده‌های مخاطبان، تناقض عجیبی می‌آفریند که کمدی سیاه را تبدیل به ژانری خاص و محبوب می‌کند.

اگر به دنبال تحلیل‌های عمیق و نقدهای اجتماعیی هستید و از خواندن شوخی‌‌ها در بافتی تاریک لذت می‌برید این ژانر را به هیچ وجه از دست نداده و با خواندن کتاب‌های کمدی سیاه تجربه‌ای جدید را برای خود رقم بزنید.

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

نوشتن کمدی سیاه کار بسیار پیچیده و دشواریست. شما برای نوشتن کمدی احتیاج داشتید توانایی طنزپردازی خود را قوی کنید حالا علاوه بر این نکته باید حواستان باشد که در میانه بایستید، نه تنها طنزپردازی کنید بلکه طنزی عمیق بنویسید که ریشه در مشکلات و معضلات یک جامعه دارد اما دقت کنید که در مشکلات زیاده‌گویی نکنید و از طرف دیگر برای جذاب شن اثر  تنها به موقعیت‌های طنز نپردازید.

خلق شخصیت‌هایی که پتانسیل جلو بردن این داستان‌های پیچیده را دارند کار آسانی نیست. توجه کنید که شخصیت شما باید مانند زبانی شوخ اما گزنده رفتار کند. در پشت شوخی‌ها و اعمال خنده‌دار این قهرمان باید دغدغه‌هایی عمیق و تاریک خفته باشد.

معصومیت از مصطفی مستور

خانواده آدامز از چارلز آدامز

تلفیقی

نوشتن در یک سبک کار آسانی نیست. گاهی داستان تکراری و حوصله‌سربر می‌شود به همین علت  نویسندگان مختلف برای جلوگیری از ملال‌آور شدن اثرشان همچنین تصویر کردن کامل افکار ذهنی‌شان به استفاده همزمان از چند ژانر در اثر خود دست زده‌اند که در ادامه به معرفی برخی از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین این ژانرهای رمان تلفیقی می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید.

– تخیلی-تاریخی

این ژانر به ترکیب وقایع تاریخی که در واقعیت رخ داده‌اند با امور ماورائی، خیالی و جادویی می‌پردازد. در این ژانر داستانی بر اساس واقعیت گزینش شده و نویسنده بنا به میل خود عناصر تخیلی و جذاب را به داستان اضافه می‌کند. در این آثار دوره خاصی از تاریخ به شکل کامل بازسازی می‌شود اما همچنان دست نویسنده برای پیاده کردن خلاقیتش باز می‌باشد و از این لحاظ ژانر تخیلی تاریخی با رئالیسم جادویی مشابهت دارد.

پس اگر به خواندن تاریخ و اطلاع پیدا کردن از فرهنگ گذشتگان علاقه دارید و داستان‌های تخیلی با ریشه‌های واقعی را دوست دارید به هیچ وجه این ژانر را از دست ندهید.

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

توجه کنید که اگرچه این داستان‌ها مایه های تخیلی دارند اما بر پایه داستان‌های واقعی و وقایع تاریخی استوار هستند بنابراین پیش از شروع حتما به تحقیق در گذشته‌ها پرداخته و  با داشتن دانشی درست و صحیح، شروع به نوشتن کنید. همچنین در ادامه سعی کنید تعادل واقعیت و تخیل را حفظ کرده و داستانی جذاب ارائه دهید.

هزاران خورشید تابان از خالد حسینی

معمایی-عاشقانه

در این ژانر از پرطرفدارترین ژانرهای رمان، داستان عاشقانه میان شخصیت‌ها به موازات حل یک معمای رازآلود پیش می‌رود و این سبب می‌شود که هم جذابیت و هیجان‌انگیز بودن داستان حفظ شود و هم بعد احساسی از طریق داستان عاشقانه تامین شود. برای افرادی که به دنبال داستانی با محوریت عشق هستند اما در کنار آن به هیجان و اندکی دلهره نیازمندند این ژانر انتخاب بسیار مناسب و جذابیست.

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

مهم‌ترین نکته در این ژانر حفظ رابطه‌ی عاشقانه با ایجاد تعلیق به وسیله معماهاست. سعی کنید مرز میان معماها و عاشقانه‌ها را بردارید و به گونه‌ای این دو را تلفیق کنید که مخاطب همزمان با لمس احساس عمیق عشق در پیچ و خم معماها نیز گم شود. از شکل‌گیری کلیشه‌ها دوری کنید و تلاش کنید موقعیت‌های جدیدی تصویر کرده و شخصیت‌های خاص و منحصر به فردی برای داستانتان خلق کنید. تعیین کردن ویژگی‌های بارز قهرمانتان پیش از آنکه شروع به نوشتن داستان کنید، کمک زیادی به جذاب‌تر شدن اثرتان می‌کند.

دختر گمشده از گیلین فلین

– علمی-تخیلی-ترسناک

در این ژانر با استفاده از عناصر علمی و ماورایی نویسنده در مخاطب ایجاد ترس و وحشت می‌کند. بیشتر اموری که در علمی-تخیلی-ترسناک از آن صحبت می‌شود موضوعات‌ کشف نشده و رازآلود تکنولوژی می باشند که به علت ابهاماتی که در آن‌ها وجود دارد حس ترس را در مخاطب زنده می‌کند. انزوا، اضطراب، مکان‌های ناشناخته ، موجودات جهش یافته از سری موضوعات اصلی این ژانر هستند.

اگر دوست دارید که از جهان امروزی فاصله گرفته و اکتشافات علمی آینده را در فضایی هیجان‌انگیز و دلهره‌آور تجربه کنید، این ژانر برای شما ساخته شده است!

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

پیش از شروع، بنیان‌های علمی داستانتان را استوار بنا کنید، به خوبی تحقیق کرده و با ذهنی آماده سراغ نوشتن بروید. همچنین داشتن خلاقیت و شکستن چهارچوب‌ها و ساخت قوانینی جدید برای دنیای داستان در این ژانر اهمیت بسیاری دارد. شما باید از جهان امروز گامی فراتر بگذارید و چیزی نو خلق کنید پس ذهنتان را خوب پرورش داده تا با فوران ایده‌هایی جدید، مخاطب پسند و درعین حال ترسناک مواجه شوید. درست در همین نقطه است که می‌توانید نوشتن را شروع کنید!

یکی از تمریناتی که می‌توانید برای خلاق شدن بیشتر ذهنتان انجام دهید این است که یک کاغذ بردارید و سعی کنید امور نامربوطی که در ذهنتان وجود دارد را به هم مرتبط کنید، مثلا از ترکیب جارو، ماشین، کفش و چشم انسان چندین هیولا خلق کنید و با کلمات شروع به توصیف آن‌ها کنید.

پیشتازان فضا اثر ابنت دن

– تریلر

تریلرها از ژانرهای تلفیقی محبوبی هستند که برای ایجاد حس ترس و دلهره در مخاطب شکل گرفته‌اند. این ژانر ترکیبی از ژانرهای وحشت، کارآگاهی و معمایی است. در تریلر قهرمان با موقعیت‌های بحرانی و پرخطری روبرو می‌شود که تنها راه نجاتش از این مشکلات حل معماهایی سخت و دشوار است. فضای این رمان‌ها تاریک، کم‌نور و منتقل کننده ترس و اضطراب است. این ژانر به علت پیچش داستانی بالا و تعلیق زیادی که در دل خود جای داده، منبع اقتباسی بسیار خوبی برای فیلم‌های سینمایی است.

نکات لازم برای نوشتن در این ژانر

خلق چالش‌های مداوم و حس تعلیق در این ژانر اهمیت فراوانی دارد. بنابراین شما باید بر ایجاد معماهای پیچیده و دلهره‌آور تکیه کنید تا به بهترین شکل فضایی شگفت‌انگیز، وحشت‌آور و جذاب را برای مخاطب ایجاد کنید. در خلق شخصیت‌ها نیز مانند ژانر معمایی از ایجاد کلیشه دوری کنید و همچنین قابلیت حدس زدن و حل معما را در قهرمان خود به‌وجود آورید..

دختری در قطار از پائولا هاوکینز

نویسنده شدن پروسه‌ای طولانیست، شما نیاز دارید که در ژانرهای مختلف کتاب بخوانید و بنویسید. تمرین زیاد و تجربه کردن هر ژانری به شما شهامت بیشتر ی داده و کمک می‌کند تا بهتر بنویسید.

در این مقاله از سایت غرقاب به معرفی 10 تا از مهم‌ترین ژانر های رمان و ادبیات داستانی پرداختیم و برای هر یک از آن‌ها نکات لازمی که شما برای نوشتن در آن ژانر احتیاج داشتید را ذکر کردیم. ژانرهای رمان معرفی شده شامل رمان‌های تاریخی با روایتی جذاب از گذشته‌هایی دور،فانتزی با عناصر جادویی و ماورائی، علمی و تخیلی و نوشتن از پیشرفت‌های علمی آینده‌ بشر ، معمایی و حل شدن در پیچیدگی‌های پازل‌های آن، ترسناک و احساس ترس و دلهره با کلماتی دلچسب و خواندنی، رمان های عاشقانه با تصویر کردن احساساتی عمیق و دوست‌داشتنی، ادبیات نوجوان و بیان کردن معضلات این قشر، رئالیسم جادویی با خلق جهانی شگفت انگیز در بستر واقعیت بود همچنین در ادامه به کمدی و کمدی سیاه با خلق فضایی طنزآمیز اما عمیق و تاریک پرداختیم. و سپس ژانرهایی که حاصل تلفیق این ژانرهای بود را ذکر کردیم که شامل تخیلی تاریخی، علمی تخیلی ترسناک، معمایی عاشقانه و ژانر محبوب تریلر بود. اگر ژانری را از قلم انداخته‌ایم یا در قسمت نکات مربوط به نوشتن هر ژانر نکته یا پیشنهادی دارید حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.

غرقاب
غرقاب وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید