آموزش نویسندگی

چطور نویسنده شویم؟ در دنیای امروز که کلمات اهمیتی شگفتانگیز و مهم دارند و بسیاری از انسانها از این طریق کسب درآمد میکنند این سوال بسیار ذهن ما را مشغول خود میکند.
اما آیا نوشتن آسان است؟ برای تبدیل شدن به یک نویسنده خوب باید چکار کنیم؟ ما در این مقاله از سایت غرقاب، برای شما نقشه راهی اصولی و صحیح ترسیم کردهایم که حاوی 7 مرحله طلایی و مهم برای نویسنده شدن و پیشرفت در نویسندگی میباشد.
پس اگر شما نیز به دنبال راهکارهای لازم برای نویسنده شدن و کسب مهارت در این زمینه میگردید در ادامه با ما همراه باشید.

شاید بتوان کسانی که همواره در حال نوشتن هستند را، نویسنده نامید اما برای نویسنده شدن، تنها نوشتن کافی نیست. مطالعه کردن یکی از راههای آسان و مهم در قوی کردن قلم شماست. داشتن یک برنامه منظم مطالعاتی و خواندن مسمتر کتابها در ژانرها و سبکهای مختلف میتواند در بهبود قلم شما تاثیر شگرفی بگذارد. بنابراین در کنار تمرینات مربوط به نویسندگی، هرگز داشتن برنامه مطالعاتی منظم را فراموش نکنید.
قدم اول

در هرکاری قبل از شروع و پاگذاشتن در عرصهی عمل، ما نیازمند تسلط نسبی بر بخش تئوری هستیم. نوشتن نیز از این قاعده مستثنی نیست. ما پیش از شروع تمرین نوشتن، نیازمند شناخت و یادگیری برخی اصول پایه و بسیار مهم در نویسندگی هستیم. شناخت اصول پایهای چون شناخت آرایههای ادبی و چگونگی استفاده از آنها در نوشتههای خود، شناخت علائم نگارشی و نیمفاصلهها، همچنین آشنایی نسبی با بخشهای مختلف یک نوشته مانند شخصیت، پیرنگ، دیالوگ، فضای داستان و… بسیار ضروری است.
این شناخت به شیوههای مختلفی صورت میگیرد و لازمه آن تحقیق و مطالعه مداوم است. شما میتوانید برای دانستن این قواعد و اصول بهترین کتابهای نوشته شده در زمینه آموزش نویسندگی را( از این بخش) مطالعه کنید، همچنین میتوانید با شرکت در دورههای آموزش نویسندگی با قوانین و اصول نویسندگی آشنا شوید.
قدم دوم

مهمترین و اثرگذارترین کار برای نویسنده شدن نوشتن مستمر است. اگر میخواهید نویسنده خوبی باشید باید با قلم خود دوست شوید و همواره در حال نوشتن باشید. نوشتن مداوم ممکن است در ابتدا برای شما کار سخت و دشواری باشد اما در ادامه به یکی از جذابترین و لذتبخشترین کارهای زندگیتان تبدیل میشود، به شرط آن که هیچوقت این دوست وفادار را ترک نکنید!
باید در سبکهای مختلف و به شیوههای گوناگون بنویسید، ما در این مقاله به معرفی معروفترین سبکهای نویسندگی میپردازیم..
همچنین داشتن برنامه ریزی مشخص و انجام تمرینات مختلف نویسندگی کمک شایانی به رشد قلم شما میکند..(پس به این قسمت هم سر بزنید)
در ادامه مسیر ممکن است که با کمبود ایده و نداشتن منبع الهام مواجه شوید اگر اینطور است میتوانید به این بخش از سایت غرقاب سری بزنید!
قدم سوم

بعد از نوشتن اولین کار استراحت کردن است! کمی از فضای نوشته خود فاصله بگیرید و بعد از حدود یکروز دوباره به سراغش بیایید و آن را با صدای بلند خوانده و بازنویسی کنید. کمتر نوشتهای وجود دارد که نیاز به بازنویسی نداشته باشد خصوصا اگر در اول راه نوشتن به سر میبرید. همچنین دریافت بازخوردهای مفید برای اصلاح و ویرایش اثر، در بهتر شدن نوشته تاثیر بسیاری دارد.
قدم چهارم

اشتراکگذاری و دریافت بازخورد بخش بسیار مهمی از نوشتن است، این که در چه مرحلهای نوشته ما قابلیت انتشار و نقد شدن را دارد مسالهای بسیار مهم است. برخی از نویسندگان تازه کار بعد از مدت کوتاهی نوشته خود را در معرض نقد منتقدان سختگیر قرار داده و بدون ذکر سابقه خود در نوشتن، نقد های سنگین و بیرحمانهای شنیده و خیلی زود انگیزه خود را از دست میدهند. البته که مقاومت علیه بیانگیزگی و آمادگی برای شنیدن نقد ها لازمه نویسنده شدن است اما فراموش نکنید که برای رسیدن به این مرحله، نوشته شما باید کیفیت نسبتا خوبی داشته باشد.
بنابراین برای نقد شدن شتابزده عمل نکنید، صبر کنید تا اثار شما به کیفیت نسبتا مطلوبی برسد، سپس از منتقدانی که به رزومه و شرایط شما دقت کرده و به نسبت آن اثر شما را نقد میکنند در این مسیر کمک بگیرید، در این صورت است که شما مسیر رشد را بهتر و آسانتر طی کرده، انگیزه خود را از دست نداده و خیلی سریع پیشرفت میکنید.
منتقد بهتر است به صورت شخصی با شما در ارتباط بوده و مانند استادی مهربان پیگیر کار همراه و هم قدم شما در این راه باشد.
ما در این قسمت از سایت غرقاب خدماتی اصولی و برنامه ریزی شده در زمینه نقد ارائه میدهیم که کارشناسان این بخش با توجه به شرایط و رزومه کاری شما نقد آثارتان را انجام میدهند.
قدم پنجم

با انجام دادن منظم برنامه های ذکر شده بعد از مدتی، شما در نوشتن پیشرفت چشمگیری میکنید و زمان آن فرا میرسد که نوشتههای خود را منتشر کرده و با نظر کاربران و منتقدان گوناگونی روبرو شوید. شما میتوانید نوشته خود را در بستر های تخصصی، چون رویدادها و انجمنهای ادبی منتشر کنید تا اصحاب قلم به خواندن متون شما بپردازند. همچنین میتوانید به تاسیس وبلاگ اختصاصی با مخاطبان مختص خودتان نیز اقدام کنید.
پیشرفت مستمر
تبریک میگویم! حالا با تلاش مستمر و انجام دادن مداوم این مراحل تبدیل به یک نویسنده شدهاید. اما قطعا این پایان ماجرا نیست و شما مسیری طولانی پیش رو دارید. سعی کنید در این راه انگیزه خود را از دست نداده و همواره تلاش کنید، بسیار بخوانید و بیشتر بنویسید، نقدهای گوناگونی بشنوید و برای اصلاح کارهای خود از هیچچیز نهراسید. تنها در این شرایط است که میتوانید تبدیل به یک نویسنده بزرگ شوید. هیچ کس قرار نیست از همان ابتدا کار در آن موفق باشد، نوشتن هم مانند همهی کارهای دیگر نیازمند پیگیری و تلاش مستمر برای پیشرفت و ترقی است.
قدم ششم و هفتم
کسی بدون تلاش موفق نمیشود و این بر ما پوشیده نیست اما اینکه چه مسیری را برای حرکت انتخاب کنیم در میزان پیشرفت ما بسیار موثر است.
همانطور که ذکر شدن برای تبدیل شدن به یک نویسنده باید 7 مرحله طلایی را طی کنید، مطالعه کنید، اصول نویسندگی را یاد بگیرید، به صورت منظم تمرین کرده و هر روز بنویسید، کار خود را ویرایش کرده و برای دریافت نقد به اشتراک بگذارید، و در نهایت برای پیشرفت مستمر، کار خود را در پلتفرمها و سایتهای مخصوص نویسندگی منتشر کرده و با استفاده از بازخوردهای مناسب نوشتهتان را اصلاح کنید.
البته نباید فراموش کنید که انجام هر یک از مراحل ذکر شده به تنهایی نتیجهبخش نیستند؛ باید افزون بر مطالعه نوشتن را نیز به صورت مستمر در برنامه خود داشته باشید و پس از سالها نویسندگی و پیشرفت در این مسیر، باز هم به دنبال یادگیری بیشتر باشید. پس فراموش نکنید که این یک مسیر چندبعدی و همیشگی بوده و برای نویسنده شدن، هرگز نباید از آن دست کشید.
در این مقاله از سایت غرقاب سعی کردیم که نقشه راهی واضح و دقیق برای نویسنده شدن شما ترسیم کنیم تا ابهامات و نگرانیهایتان برطرف شده و بدانید باید دقیقا از کجا شروع کرده و چه مسیری را طی کنید. اگر شما نیز انتقاد، پیشنهاد یا تجربهای مفید در این زمینه دارید حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.